Nedre Kovhaug

Årets Ti-På-Topp-sesong har startet opp, men med det heller kjølige juniværet som har vært hittil ligger (ny)snøen så langt ned i fjellsidene at man må starte pent og pyntelig i lavlandet.

Nedre Kovhaug (155m) er ikke akkurat noe man skryter av i forberedelsene til Mt Everest-ekspedisjonen. Med sine 4 km bortover flat skogsvei og 100 meter til værs til slutt, egner turen seg for de som har lyst å drasse med seg sykler, barnevogner eller knesvake onkler. Jeg vil egentlig ikke si at turen egner seg for barn (annet enn for ferske skigåere) siden det ikke skjer noe underveis. På tilbaketuren valgte vi stien som følger elveskråninga og den var både koseligere og mer interessant enn kjøreveien. Anbefales. Føret vil nok ei god stund framover være vått og sabbete. Klarer du deg tørrskodd i joggesko er du god.

Som alltid er det greitt å starte sesongen forsiktig slik at man blir minnet på trivielle detaljer som å bruke rett type sokker i fjellstøvlene og å ta med plaster. Hælene blir nok ikke seg selv før om en ukes tid eller så.

Siden turen er for kort til ryggsekk blei heller ikke kameraet med. Mobilbilde får gjøre nytten:


Stort mer er det ikke å si om Nedre Kovhaug...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Imbros-ravinen

Vardentoppen

Åsfjellet